a

Μεζίνης Μιχάλης

  /  Μεζίνης Μιχάλης

Μεζίνης Μιχάλης

Επιχειρηματίας

Συνδημότισσες και συνδημότες

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Αποφάσισα σήμερα στην πρώτη επικοινωνία μας, ουσιαστικά, να αποφύγω τα τετριμμένα. Να μη στολίσω το λόγο μου με εντυπωσιακά αλλά άδεια συνθήματα που θα με κάνουν συμπαθητικό στα μάτια σας αλλά αναξιόπιστο στην κρίση σας.

Δε θα μπω συνειδητά στην πεπατημένη της υποσχεσιοκρατίας, των αοριστιών και του μεταμφιεσμένου ψέματος για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι σέβομαι τους πολίτες και τη νοημοσύνη τους. Ο δεύτερος, ότι ως νέος άνθρωπος, αισθάνομαι ότι εκφράζω τη νέα γενιά των Κορινθίων που σκέφτεται και πράττει διαφορετικά, που θέλει να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με ότι μας πίκρανε και μας απογοήτευσε.

Εκφράζω και εκφράζουμε τη νέα γενιά των Κορινθίων  που στέκεται σταθερά απέναντι σε φαινόμενα παρακμής, που θέλει να αποτινάξει τη νοοτροπία του ωχαδελφισμού και της αρχομανίας, και που θεωρεί ότι η εδραίωση αντιπαροχών και στενά προσωπικών ωφελημάτων, γκρεμίζει κάθε καλή προσπάθεια.

Γιατί η συμμετοχή πρέπει να είναι αγνή και καθαρή και όχι προσυμφωνημένη και αργυρώνητη.

Ανήκω και ανήκουμε στη νέα γενιά των Κορινθίων , που δε συμβιβάζονται με τη μετριότητα,που αποστρέφονται τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, και δε νιώθουν ευγνωμοσύνη για τα λίγα, για τα αυτονόητα.

Ανήκω και ανήκουμε στη νέα γενιά των Κορινθιων που με τη δύναμη των ιδεών μας, με πίστη στις αρχές μας, με εμπιστοσύνη στις ικανότητες αλλά και στις δυνατότητές μας, είμαστε αποφασισμένοι να γράψουμε τη δική μας ιστορία στο Δήμο Κορινθίων .

Είμαι αποφασισμένος  να δώσω  αξία στον τόπο μας, αυτοπεποίθηση στους πολίτες και πειστικά επιχειρήματα, ξεδιπλώνοντας πρωτοβουλίες..

Να δουλέψουμε για το Δήμο μας με διαφάνεια, με κανόνες, με σεβασμό στα χρήματα του πολίτη, που πληρώνει φόρους για να του παρέχει ο Δήμος καλύτερες υποδομές και σαφέστατα καλύτερες υπηρεσίες.

Παρακολουθούμε όλο αυτό τον καιρό μια έντονη κινητικότητα, με νέες δημοτικές κινήσεις που ζυμώνονται και με υποψηφίους να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στα κοινά.

Προσωπικά  πιστευω ότι είναι υγιές σημάδι η ενεργοποίηση του τοπικού έμψυχου δυναμικού, κυρίως των νέων ανθρώπων στον αυτοδιοικητικό ορίζοντα.

Για εμενα ο Δήμος είναι πεδίο προσφοράς  και σκληρής δουλειάς και όχι μικροχώρος αυτοπροβολής. Είναι ο χώρος παραγωγής έργου και όχι εκκολαπτήριο διαφθοράς.

 

Είναι η εστία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της παραδοσιακής κουλτούρας και της σύγχρονης τέχνης.

Είναι η ασπίδα της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής και όχι ένα αποσπασματικό μέρος της.

Ο Δήμος Κορινθίων  ως έννοια θεσμική και ως πραγματικός χώρος είναι το σύμβολο επαφής του πολίτη με την Αυτοδιοίκηση, το κομβικό σημείο συμμετοχής του πολίτη.

Αυτό το Δήμο θέλω, για αυτόν το Δήμο θα δουλέψουμε όλοι..για να πάμε μπροστά.

Για να πάμε μπροστά το Δήμο μας και τα χωριά μας πρέπει να συζητήσουμε, να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε σε κάποιες βασικές αρχές, σε έναν προγραμματικό άξονα. Να ξεκινήσουμε από τα απλά, τα καθημερινά πράγματα

χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε στοχεύουμε ψηλά.

Να πούμε αλήθειες, όσο σκληρές κι αν είναι, να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να συμφωνήσουμε σε ορισμένες αρχές.

 

Αλήθεια πρώτη

Η εικόνα του Δήμου Κορινθίων , όπου ζούμε οι περισσότεροι, δεν είναι η καλύτερη δυνατή, δεν είναι ελκυστική.

Η πόλη μας και όλος  ο Δήμος μας  μεγαλώνει,η πόλη μας η Κόρινθος  γίνεται απρόσωπη και από την έλλειψη φροντίδας και ενδιαφέροντος ασχημαίνει και δεν κάνει καμια προσπάθεια να το κρύψει. Γίνεται εχθρική στους πολίτες και στους επισκέπτες της για ένα σωρό λόγους.

Θα πρέπει να κερδηθεί η μάχη για την ποιότητα ζωής στην πόλη. Να βρεθούν λύσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, να έχουμε δρόμους καλά συντηρημένους χωρίς λακκούβες και πεζοδρόμια χωρίς ταλαντευόμενα και ραγισμένα πλακάκια. Να δώσουμε κυκλοφοριακές ανάσες.

Πάμε Μπροστά για να φτιάξουμε με νέα υλικά έναν άλλο Δήμο που να ανταποκρίνεται στα όνειρα και στις προσδοκίες μας.

Δίνουμε δυναμική πάσα στο μέλλον.

 

Ελάτε όλοι  να Πάμε Μπροστά για να Σηκώσουμε το Δήμο Κορινθίων  και τα Χωριά μας Ψηλά.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς,

με εκτίμηση και σεβασμό

Μιχάλης Μεζινης

Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Κορινθίας (ΟΕΒΕ)

Γενικός Γραμματέας Σωματείου Κουρέων –Κομμωτών Κορινθίας

Μέλος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Κουρέων- Κομμωτών Καταστηματαρχών Ελλάδος

Αντιπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)

Μέλος Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων